Twee weken geleden was het zover, het HomeWizard Event. Tijdens deze avond waren er diverse presentaties, productdemonstraties en de mogelijkheid om vragen te stellen aan het team. Het was een gezellig drukke avond vol met enthousiaste mensen. 

Graag blikken wij met je terug op de diverse presentaties van deze avond.


HomeWizard
In november 2011 is HomeWizard opgericht en begonnen met het originele HomeWizard basisstation. In 2015 is hier in samenwerking met Interpolis de Link (ThuisVeilig) bij gekomen. 

Hoe ziet HomeWizard de toekomst van Smarthome?
HomeWizard wil betaalbare, veilige Smarthome oplossingen met een focus op privacy bieden. Ook zien we steeds meer slimme producten die onder andere via spraak aan te sturen zijn. Om alle slimme producten in huis te kunnen aansturen is krachtige hardware nodig. Wij zien in Link een goede oplossing door de grotere verbeteringen ten opzichte van het originele HomeWizard basisstation.

Voor het originele HomeWizard basisstation betekend dat dat deze niet meer geproduceerd zal worden. Ook zullen er geen nieuwe producten en functionaliteiten worden toegevoegd.

Uiteraard kun je je bestaande systeem gewoon blijven gebruiken zoals je gewend bent.


HomeWizard Link

Link is volop in ontwikkeling om een zo compleet mogelijke oplossing te kunnen bieden. Zo is Link compatibel gemaakt met Philips Hue en is er een nieuwe rookmelder ontwikkeld.
Ook werken we op dit moment aan twee nieuwe producten voor Link, een Wall Switch Converter en een CO melder. Beide producten worden op dit moment getest en zijn waarschijnlijk in het najaar beschikbaar.


HomeWizard Cameras

Er is een nieuwe software update voor de HomeWizard Cameras app beschikbaar. Met deze update zijn er verschillende nieuwe functionaliteiten beschikbaar in de HomeWizard Cameras app.
Voor cameras met pan en tilt mogelijkheid is er nu de optie om presets in te stellen. In de app kun je direct met één tik naar jouw ingestelde positie gaan. Ook kun je een push notificatie ontvangen bij beweging.


HomeWizard Climate

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een connected ventilator en bijbehorende app. Deze Princess Smart Torenventilator* kun je aansturen via de HomeWizard Climate app. De HomeWizard Climate app beschikt over diverse handige functies om het maximale uit je ventilator te halen zoals schema's en een timer functie.


Deurbel en sirene

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een sirene. Deze plug-in sirene zal compatibel worden met Link en een uitbreiding vormen voor het alarmeringssysteem.
Ook werken wij aan een connected deurbel met gong. Zo ben je via je smartphone altijd op de hoogte wanneer er iemand aan de deur is. Deze set is compatibel met Link.

Wij verwachten beide producten in het najaar van 2019.