HomeWizard v3.0 release

  HomeWizard v3 overview

   

  Presets

   

     

  Presets - je huis leeft met je mee

  Vrijwel alle schakelingen in huis die je wilt automatiseren, zijn gebaseerd op het gedrag van de gebruiker: ben je thuis, of weg, aan het slapen? Of langer op vakantie? Met presets zet je de HomeWizard in één van deze vier standen: thuis, afwezig, slapen, of vakantie. Afhankelijk van de actieve preset, draait de HomeWizard in een 'schema' dat bepaalt wat er gebeurt in huis: welke notificaties en acties actief zijn, welke timers er lopen en welke apparaten er aan of uit moeten bij activatie.  

  Met enkele simpele bouwstenen ontstaat er zo een hele krachtige en veelzijdige manier om je huis te automatiseren. 

   

   

  Deurbel-preset

   

   

    

  Je schema bestaat uit taken

  De bouwstenen voor de presets heten 'taken' (tasks). Het overzicht van alle ingestelde taken wordt weergeven in een schema (schedule). 

  Binnen het schema zie je per dag welke 'taken' uitgevoerd worden. In de taak staat aangegeven bij welke condities hij actief is, zoals tussen welke tijden, of bij welke preset(s). Een taak is bijvoorbeeld als hieronder en hiernaast weergegeven: als de deurbel gaat, en het is tussen 08.00-18.00, en het is een weekdag, en de preset is 'away' of 'holiday', verstuur dan een push bericht en zet de lampen aan voor 3 minuten.   

  Task example

   

   

   

   Lees meer over 'taken' in de Knowledge Base

   

   

   

  Notificaties groperen

   

   

   

   

   

  Voorbeeld: notificaties groeperen  

  Een voor de hand liggende - en zeer welkome - toepassing is het 'groeperen' van notificaties. Dit wil zeggen dat je bepaalde notificaties alleen actief kunt laten zijn, bij een bepaalde preset. Stel bijvoorbeeld alle notificaties die je gebruikt voor 'alarmering' zo in dat ze alleen worden verstuurd als de preset 'away' actief is. Zo creeer je effectief een alarmsysteem: terwijl je het huis uit gaat activeer je de 'away' preset en daarmee worden alle gewenste notificaties in één keer actief! Kom je weer terug, dan activeer je de preset 'thuis' en zul je de notificaties niet meer ontvangen (natuurlijk kun je indien gewenst ook notificaties voor beide presets laten gelden).

    

   

   

   

   

   

  Slaapkamer preset

   

   

   

    

  Voorbeeld: lampen schakelen met je mee  

  Doordat je ook een actie kan instellen, wanneer een preset actief wordt, onstaan er een hoop mogelijkheden. Neem de preset 'slapen' (sleep). Meestal wil je hierbij dat alle verlichting uit gaat. Maar het is wel makkelijk als de slaapkamer nog even gedimd blijft, nadat je de preset activeert. Dit kun je precies zo instellen met 1 taak: als de preset 'slapen' wordt geactiveerd, schakel dan alle lampen in huis uit, dim alléén de lampen in de slaapkamer naar 50% en zet deze na 5 minuten uit. 

  Eenzelfde voorbeeld is natuurlijk naar wens in te stellen bij het activeren van een ander preset. Bij het verlaten van het huis kun je bijvoorbeeld de lampen in de hal nog een minuut laten branden, voordat ook deze uit gaan.   

  >> Lees hoe je dit instelt in de Knowledge Base 

   

   

   

   

   

   

   

  Preset schakelaar

    

  Presets bedienen: met 1 knop  

  Het inschakelen van een bepaalde preset kan op elk moment vanaf je telefoon, maar ook wij realiseren dat je niet altijd je smartphone erbij wilt pakken. Daarom kun je de preset ook activeren met een 'zender', bijzonder handig hiervoor is de dubbele wandschakelaar. Deze kun je zo programmeren dat elk van de 4 knoppen een bepaalde preset activeert! Hang er een bij de voordeur voor wanneer je thuis komt of weg gaat - en merk dat dit de nieuwe manier is voor extra comfort en veiligheid in huis.   

   

  Klik hier om een draadloze wandschakelaar te bestellen

  Lees hier hoe je de code van een schakelaar leert om Presets te bedienen

   

   

  Meer lezen