Tijdens de open dag is de met de introductie van de HomeWizard HeatLink aangekondigd dát er ondersteuning voor (meerdere) thermostaten gaat komen vanuit HomeWizard, met een geplande releasedatum rond september. In deze post volgt meer uitgebreide informatie over de HeatLink.

HeatLink interface 

De HeatLink is een uniek product dat compatible is met OpenTherm thermostaten en ketels. Doordat het niet nodig is om uw huidige thermostaat te vervangen, biedt de HeatLink de meest veelzijdige en universele oplossing voor het aansturen van verwarming via een smartphone. De HeatLink komt in feite 'tussen' de huidige thermostaat en ketel te zitten, en wordt zo vanuit de HomeWizard app aangestuurd. Hardwarematig is de HeatLink een bijzondere prestatie: door mee te luisteren met de communicatie tussen de ketel en thermostaat -en bij te sturen indien nodig- is er een optimale compatibiliteit met OpenTherm ketels en hun modulerende functie.

In de HomeWizard app zit vooral functionaliteit die je in de praktijk echt nodig hebt, dit is ontworpen op veel voorkomende 'even weg' en 'bijna thuis' situaties. Zo wordt het mogelijk om snel de temperatuur aan te passen voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld, de komende 2 uur naar 17 graden) als je even de deur uit gaat. Na deze periode loopt het programma van de normale thermostaat weer verder. Ook kunnen er presets ingesteld worden die met een druk op de knop te activeren zijn. Uit de eerste testen blijkt dat consequent gebruik hierdoor een besparing tot ruim 30% op de stookkosten kan realiseren. 

HeatLink aansluiting
De HeatLink wordt geinstalleerd op de draad die van de thermostaat naar de ketel loopt (met de HeatLink meestal aan de kant van de ketel). Dit heeft als extra voordeel dat er geen stopcontact op de plaats van de thermostaat aanwezig hoeft te zijn, wat meestal niet het geval is. Na installatie communiceert de HeatLink op 868MHz draadloos met de HomeWizard. Dit is 2-richtingscommunicatie, je kunt er dus zeker van zijn dat de CV wordt aangestuurd zoals dat in de app wordt opgegeven.

De HeatLink is nu beschikbaar voor 129,95 Euro! Klik hier om naar de productpagina te gaan.