HomeWizard beste domotica systeem

  HomeWizard wint prijs voor beste domotica product

  HomeWizard heeft de eerste editie van de Eigen Huis Startup Challenge gewonnen. Eind juni werd de hoofdprijs tijdens een finale-evenement in Utrecht uitgereikt.

  Het regende confetti en de zaal applaudisseerde luid toen Dirk van der Zwan en Paul Straathof van HomeWizard de eerste Eigen Huis Startup Challenge wonnen. De trofee – een baksteen – werd uitgereikt door juryvoorzitter Jan Wijn, innovatiemanager bij Vereniging Eigen Huis.

  HomeWizard maakt beste domotica systeemHoe het begon: afgelopen mei daagde Vereniging Eigen Huis startende ondernemers uit een product op het gebied van domotica in te sturen. Het product moest iets zijn waar huiseigenaren niet buiten kunnen, of iets waarvan wonen nog leuker wordt. Die oproep sloeg aan. Meer dan vijftig bedrijven van over de hele wereld wilden meedingen naar de hoofdprijs: publiciteit en advertentieruimte in de media van Vereniging Eigen Huis. ‘Het deelnemersveld was niet alleen internationaal, de ingestuurde producten verschilden ook veel. De deelnemende bedrijven wilden huizen comfortabeler en veiliger maken, of ervoor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen,’ zegt Wijn. Tijdens de finaledag, die eind juni plaatsvond in een oude mengvoederfabriek in Utrecht, nu evenementenlocatie DeFabrique, zei Wijn dat hij de eerste editie daarom een groot succes vond.

  In de weken voor de finale selecteerde een expertpanel uit 54 inzendingen zeven kanshebbers. Meer dan 22 duizend leden van Vereniging Eigen Huis kozen uiteindelijk drie finalisten: HomeWizard en Thermosmart uit Nederland en Sonte uit Hongkong. Wijn: ‘Wie weet nu beter waar huiseigenaren behoefte aan hebben, dan huiseigenaren zelf? Daarom bepaalden zij welke domotica producten ze voor thuisgebruik relevant, interessant en nuttig vinden.’

  In de oude perserij, een fabriekshal waar lang geleden persmachines olie persten uit noten en zaden, moesten de drie bedrijven hun product in luttele minuten aan de honderd genodigden presenteren. Daarna velde de jury hun eindoordeel.

  En HomeWizard won. Bedenkers Paul Straathof en Dirk van der Zwan noemen HomeWizard de schakel tussen een smartphone en bestaande draadloze apparatuur. Door de HomeWizard kun je met een applicatie op een smartphone onder andere het beveiliging- en camerasysteem in huis besturen, gordijnen openen of sluiten en de thermostaat bedienen. De jury vindt dit product relevant voor een grote groep mensen. Wijn: ‘Omdat HomeWizard met bestaande draadloze apparatuur kan communiceren, hoeven huiseigenaren oude besturingssystemen niet te vervangen. Ook is het een toekomstbestendig apparaat, omdat de software continu wordt geüpdatet. Vanaf morgen kan iedereen apparaten in huis met elkaar laten communiceren, of op afstand besturen. Dat maakt HomeWizard de winnaar.’

  Meer informatie over domotica vindt u op Eigenhuismagazine.nl/domotica.

  klik hier voor het gehele artikel gepubliseerd in het magazine van vereniging eigen huis.